Kele blijft bij Bloc Party

Ondanks de toenoemende geruchten over een split blijft zanger Kele Okereke toch gewoon deel uitmaken van de Britse band Bloc Party. Met of zonder drummer Matt Tong?

Bloc Party kondigde na hun laatste album Intimacy uit 2008 aan een rustperiode in te lassen. Sinds 2005, het jaar van debuut- en doorbraakalbum Silent Alarm, was de band onafgebroken aan het touren met hun drie uitgebrachte albums. Nadien besteedden de leden vooral aandacht aan hun solo-carrière.

Zanger Kele Okereke ging verder onder zijn eigen voornaam en bracht vorig jaar zijn solo-album The Boxer uit. Ook gitarist Russell Lisack maakte als lid van het duo Pin Me Down een eigen album. Young Legionnaire, het project van bassist Gordon Moakes, bracht zopas nog een debuutalbum uit.

Op hun Facebookpagina twijfelde Bloc Party een aantal keer over de terugkeer van zanger Kele en kondigde het zelfs aan audities te houden voor een nieuwe zanger. Toch zal het zover niet komen, want de groep heeft beslist om verder te doen met hun frontman die tevens de oprichter ervan is. In diezelfde mededeling luidt het weliswaar dat drummer Matt Tong zou worden vervangen door de ex-drummer van Pearl Jam, Dave Abbruzzese. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een grap, maar het blijft toch even afwachten of we Bloc Party volgend jaar voltallig op het podium van de festivals zien staan. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content