Kate Nash start rockschool voor vrouwen

© Kate Nash

De Britse popzangeres Kate Nash wil een rockschool oprichten. Nash is van plan er een school exclusief voor vrouwen van te maken. Eind dit jaar zouden er de eerste muzieknoten moeten weerklinken.

Kate Nash vindt dat er te weinig Britse, vrouwelijke rockartiesten echt doorbreken in de internationale muziekscene. Enkel La Roux en Florence & The Machine lijken het te maken in de muziekbusiness. En dus wil Nash daar iets aan doen.

Haar plan? Een rockschool oprichten dat exclusief bestemd is voor Britse vrouwen. Op die manier zou de weg naar vrouwelijke overheersing van de hitlijsten geplaveid moeten worden. De rockschool zou naar alle waarschijnlijkheid eind 2011, begin 2012 opstarten en krijgt de naam Kate Nash Rock ‘N Roll for Girls After School Music Club mee.

In een interview met The Guardian vertelt de Britse popzangeres ook dat haar eigen weg naar de top niet makkelijk is verlopen. Nash studeerde zelf Theater aan de BRIT School for Performing Arts and Technology.

Nash treedt deze zomer ook op tijdens de Belgische festivals. Ze houdt halt op het Brugse Cactusfestival (08/07) en het Luikse Les Ardentes (09/07).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content