Kate Bush voor het eerst in 35 jaar terug op het podium

Kate Bush © BELGAIMAGE

De Britse zangeres Kate Bush heeft voor het eerst in 35 jaar een concert gegeven. Plaats van gebeuren was een uitverkocht Hammersmith Apollo in Londen. Geen toeval, want in de mythische zaal ging in 1979 Bush’ enige tournee van start.

De in het zwart geklede zangeres kreeg een warm ontvangst van haar enthousiaste fans toen ze het podium betrad en “Lily” inzette. De zowat 80.000 tickets voor de 22 geplande optredens waren in vijftien minuten de deur uit toen ze in maart te koop werden aangeboden. Op het internet waren nadien kaartjes verkrijgbaar voor 1.000 pond.

De zangeres, die maar zelden interviews weggeeft, geniet op haar 56ste nog steeds erg veel succes. Ze maakte elf albums die deze week nog steeds in de Britse “top 100” van best verkochte platen staan. Sinds “Wuthering Heights” in 1978 scoorde Bush verschillende hits, zoals “The Man with the Child in His Eyes”, “Babooshka”, “Running Up That Hill”, “Hounds of Love” en “Don’t Give Up”, een duet met Peter Gabriel.

Haar laatste album, “50 Words for Snow”, dateert intussen van 2011. Twee jaar later werd ze benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk wegens haar verdiensten voor de muziek. Haar enige eerdere tournee – “The tour of life” in 1979 – vond plaats toen ze amper 20 jaar was.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content