Kate Bush verbreekt record met 8 platen in Britse albumlijst

Kate Bush © BELGAIMAGE

De concertreeks van Kate Bush in Londen legt haar geen windeieren. Naast uitverkochte zalen ziet de Britse zangeres ook acht platen van zichzelf in de top 40 albumlijst verschijnen. Ze is de eerste vrouwelijke artiest die zoiets voor mekaar krijgt.

Dankzij de ‘Before the Dawn’-tour prijkt Kate Bush in Engeland weer bovenaan de hitlijsten. Nu de zangeres een comeback maakt op het podium na 35 jaar afwezigheid, smullen de Britten opnieuw van haar platen. Met acht van haar albums kwam ze de top-40 binnen, waarvan twee platen zelfs in de top tien. Ze is de eerste vrouwelijke muzikante die dit in Engeland kan waarmaken.

Twee mannelijke spelers gingen haar voor. Zo stonden er ooit 12 platen van Elvis Presley in de top-40 en wisten The Beatles de hitlijsten te veroveren met 11 albums.

Het hoogst genoteerde album van Bush is ‘The Whole Story’ op nummer zes en ‘Hounds of Love’ prijkt op de negende plaats. In 1978 brak Kate Bush ook al een record met het nummer ‘Wuthering Heights’. Ze was toen de eerste vrouwelijke artieste die de eerste plaats in de Official Singles Chart haalde. De song stond toen vier weken lang bovenaan de lijst. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content