Kassa met 80.000 euro verdwijnt op metalfestival Eurorock

© Facebook/Eurorock

Het rock- en metalfestival Eurorock in het Limburgse Neerpelt kent een editie in mineur. Na de verdwijning van de kassa met 80.000 euro, weigerden headliners Front 242 en Praga Khan op te treden omdat ze nog moesten betaald worden.

Eurorock, een rock- en metalfestival in het Limburgse Neerpelt, is zaterdag een tijdlang stilgelegd nadat al het geld uit de kassa – ongeveer 80.000 euro – was verdwenen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

Groepen die nog betaald moesten worden, zoals headliners Front 242 en Praga Khan, haakten daarop af. Bovendien moest de organisator nog met hartproblemen worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De organisatie moest het festival rond 13 uur even stilleggen. “We hebben aan het publiek duidelijk moeten maken dat er een aantal praktische problemen waren”, zegt woordvoerder Bernard Van Isacker.

“Het hele festival heeft een dag lang op vrijwilligers gedraaid. Maar vele bands hebben toch willen optreden, puur uit respect voor de fans”, klinkt het nog. Volgens de organisatie heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt na het verdwijnen van de geldsom uit de kassa, die in een opslagruimte lag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content