Karen O laat eerste solo-album los op fans

© Virgin

De zangeres van de band ‘The Yeah Yeah Yeahs’ heeft haar eerste soloproject uitgewerkt. Het eindresultaat is de plaat ‘Crush Songs’ en zal uitgebracht worden op 9 september. Maar haar ongeduldige fans geeft Karen O een primeur: zo kan je het album al online beluisteren.

Haar eerste soloplaat ‘Crush Songs’ kan je beluisterd worden via Spin. Over de nieuwe muziek van Karen O vertelde de zangeres zelf dat ze zich enerzijds liet beïnvloeden daar klassieke meidengroepen en dit vermengde met haar eigen ervaring in het schrijven van muziek.

Invloed uit de jaren 50 en 60

Zo vertelde ze aan NME het volgende: “Niets heeft meer invloed gehad op mijn solomuziek dan de muziekcompilaties van mijn vader uit de jaren 50 en 60. De swing en meidengroepen uit deze tijd hebben mijn gevoel voor melodie beïnvloed, meer dan iets anders.” Als concrete voorbeelden gaf ze nummers als “Who’s Sorry Now’ van Connie Francis en “Tell Laura I Love Her” hebben Karen O letterlijk ‘omvergeblazen’. “De sterke melodie en de op het eerste gezicht ‘simpele’ lyrics hebben me erg geëmotioneerd en geven ook voor een stuk weer hoe ik mijn muziek zie.”

Het label van Julian Casablancas

De nieuwe plaat van Karen O wordt uitgebracht onder het label ‘Cult Records’ van muzikant Julian Casablancas. De verschillende nummers werden eigenlijk al opgenomen tussen 2006 en 2007, maar er werd beslist om de muziek nu pas samen op een cd te zetten. De cd zal worden gelanceerd op 9 september 2014. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content