Kaiser Chiefs (zondag 17:20, Main Stage)

© Koen Keppens

Don’t bore us, get to the chorus: het festivalpubliek kreeg van Kaiser Chiefs een meezingfestijn voor het hele gezin.

WHAT’S THE FUZZ?

Misschien wel de enige genietbare groep ter wereld waarvan de drummer de songs schrijft. En nee, we zijn Genesis en The Eagles niet vergeten: genietbare groep, hadden we gezegd. Al durven we in een kritische bui weleens bezwaar aantekenen tegen de ziekelijke refreindwang van Ricky Wilson – een eigenschap die hij gemeen heeft met Walter Grootaers.

TOCH NIET BETER DE TOOG OPGEZOCHT?

Voor wie van het gedurige heen-en-weer-geloop van Ricky Wilson plaatsvervangende dorst kreeg wel. Maar voor wie aan voornoemde refreindwang wilde ontsnappen, bood geen enkele tapkast soelaas. Everyday I Love You Less And Less, Modern Way, I Predict A Riot, The Angry Mob, Oh My God en het onontkoombare Ruby-Ruby-Ruby-Ruby: ze werden tot in Tremelo, Haacht en Keerbergen meegeschreeuwd. En Ricky Wilson spaarde moeite noch inspanning om het publiek daar ook nog eens geweldig bij aan te moedigen. Een geboren tribunespeler, quoi.


Nog geen twee seconden stond hij op het podium of hij had al een camera in de smiezen, stond gekke smoelen te trekken en het publiek kushandjes toe te werpen. Dat zijn groep op cruise control speelde en het handvol nieuwe nummers uit het recent verschenen The Future Is Medieval wel érg lauw werden ontvangen, zullen we hen voor één keer niet aanrekenen. Het zomert vandaag: we zijn mild. Mag het?


HET YOUTUBEMOMENT?

Ricky Wilson die het publiek tijdens Oh My God op het naderende refrein attendeert – ‘Are you ready? C’mon!’ – en de menigte vervolgens weer bedaart omdat er eerst nog een tweede couplet aankomt. De funny chap kan zijn refreindwang gelukkig wel relativeren.


(V.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content