Kaiser Chiefs lanceren unieke website

Op de site van de Kaiser Chiefs kunnen fans een eigen versie van hun nieuwe album ‘The Future Is Medieval’ samenstellen, kopen en doorverkopen.

Het was alweer enkele jaren geleden dat we nog iets van Kaiser Chiefs hadden vernomen, maar de Britten zijn helemaal terug. Niet alleen met een album (‘The Future Is Medieval’ getiteld) en een Europese zomertournee, maar Ricky Wilson en co halen het nieuws ook met een wel heel innovatieve manier om hun nieuwe muziek te verkopen.

Het werkt als volgt: uit de 20 nieuwe nummers die Kaiser Chiefs op de wereld loslaten, halen er slechts 12 het fysieke album, dat vrijdag in de winkel ligt. Op de site van de band hebben bezoekers de mogelijkheid om hun eigen versie van het album samen te stellen, met de songkeuze en de hoes die hen het best bevalt. Deze gepersonaliseerde versie van ‘The Future Is Medieval’ kunnen de fans dan kopen en doorverkopen, om zo zelfs geld terug te verdienen.

Een heel vernieuwend concept, dat voorlopig zijn vruchten lijkt af te werpen. 24 uur na de lancering hadden al meer dan 100.000 mensen de site bezocht.

De nieuwe nummers op ‘The Future Is Medieval’ van Kaiser Chiefs kan je beluisteren via de site, vanaf 24 juni op het fysieke album en op zaterdag 3 juli op Rock Werchter. Verwacht wordt evenwel dat de band daar als vanouds gewoon zelf de setlist zal opstellen. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content