Justin Bieber krijgt werkstraf wegens vandalisme

© Reuters

Een rechtbank in Los Angeles heeft Justin Bieber veroordeeld tot een werkstraf wegens vandalisme. De Canadese zanger kreeg de taakstraf omdat hij eieren had gegooid naar het huis van een buurman.

De 20-jarige Bieber, die niet aanwezig was in de rechtszaal in Los Angeles, gaf de feiten eerder al toe. De zanger moet een opleiding woedebeheersing volgen, vijf dagen een taak van algemeen belang uitvoeren en de schade aan het huis van de buurman vergoeden, een slordige 89.000 dollar (62.300 euro). Hij kreeg ook een proeftijd van twee jaar aan zijn been.

De feiten dateren van begin januari. In het Californische Calabasas, waar veel beroemdheden een optrekje hebben, bekogelde het tieneridool het huis van de buurman met zeker 20 eieren. Toen de buurman door het raam naar Bieber riep dat hij moest stoppen, schreeuwde de zanger “dat hij moest oprotten”.

Het popidool wist niet dat de buurman hem aan het filmen was terwijl hij zijn dochter ook de opdracht gaf de politie te bellen. Een woordvoerder laat weten dat de zanger naar verluidt tevreden is dat hij de zaak achter zich kan laten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content