Julia Stone brengt soloplaat uit

Op 14 maart brengt Julia Stone ‘The Memory Machine’ uit, haar eerste album zonder broer Angus.

Een van de revelaties van vorig jaar is ongetwijfeld het duo Angus and Julia Stone. De Australische broer en zus speelden onder andere op het zomerfestival Les Ardentes in Luik en voor een uitverkochte AB in december. Julia Stone, de vrouwelijke helft van het duo, brengt op 14 maart haar eerste soloalbum ‘The Memory Machine’ uit.


Ver ligt de muziek niet verwijderd van wat ze met haar broer maakt. Breekbare en romantische composities zijn typerend voor de twee, maar Julia laat in haar soloplaat duidelijk een donker kantje doorschemeren. Geïnspireerd door horrorfilms sluipt er melancholie en soms zelfs angst in haar nummers. Ze zegt een vreemde relatie te hebben met horrorfilms: hoewel de beelden soms jaren blijven hangen en ze het verschrikkelijk vindt, kijkt ze er soms toch naar om haarzelf te kwellen.


Op 2 mei staan Angus en Julia Stone opnieuw in het Koninklijk Circus van Brussel. Fans hoeven dus niets te vrezen: de twee blijven samen muziek maken.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content