Julia Holter zet de dagelijkse drukte op mixtape

De getalenteerde singer-songwriter Julia Holter gooit het op ‘All My Love For You’ over een andere boeg. Geen betoverende ballads maar pure klanken.

Don’t judge a book by its cover. De getalenteerde singer-songwriter Julia Holter, wiens roem dit jaar sneller steeg dan de prijs voor een vat ruwe olie, gooit het op ‘All My Love For You’ over een gans andere boeg. Geen betoverende ballads maar pure klanken. LA girl Holter zet de dagelijkse drukte eventjes op mixtape.
Zet je zintuigen op scherp en je wordt uitgedaagd door de lokale nachtradio die je voorziet van het nodige gepalaver, het geluid van een kraan waaruit het water zich zachtjes naar buiten wringt, loeiende politiesirenes of het experimentele slagwerk en de triestige strijkers die je zenuwen voortdurend prikkelen. Luister met een half oor dan hoor je simpelweg een dertig minuten durende soundtrack van het alledaagse jachtige leven.

De Engelse elektronicanerds Mount Kimbie fabriceerden op hun debuutplaat gelijkaardige soundscapes, alleen smeerden zij die op een boterham van tegendraadse ritmes. Holter houdt het kaal. Noem het geniaal, gek of gewaagd. Sommige mensen laten zich vangen door de rustgevende panfluitshits uit Latijns-Amerika, anderen houden liever van stress calls uit de Westerse wereld. Een ding is zeker, er zit muziek in ons leven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content