Jubileumeditie van Mano Mundo verwelkomt 50.000 bezoekers

© Facebook

Op het provinciale recreatiedomein De Schorre in Boom zijn zowat 50.000 muziekliefhebbers afgezakt naar het tweedaagse Mano Mundo-festival.

Op het provinciale recreatiedomein De Schorre in Boom zijn zowat 50.000 muziekliefhebbers afgezakt naar het tweedaagse Mano Mundo-festival.

Het festival is dit jaar toe aan de twintigste editie. Om dit te vieren nodige de organisatie vooral artiesten uit die er ook de voorbij editie al te zien waren. Na The Dhol Foundation op zaterdag waren Zap Mama en Bart Peeters de headliners.

Mano Mundo wil niet enkel een gezellig mondiaal festival zijn, maar ook een uitgesproken visie op rechtvaardigheid en leefbaarheid uitdragen. Deze editie stond daarom in het teken van ‘Stop de honger!’. Elke bezoeker kreeg aan de ingang een sticker opgeplakt met opschriften als ‘Pech, ik heb honger vandaag’. De actie klaagt aan dat er wereldwijd minstens 870 miljoen mensen honger lijden, terwijl er 1,5 keer meer voedsel geproduceerd wordt dan nodig is om iedereen te voeden.

Ook solidariteit, duurzaamheid en het voorkomen van gehoorbeschadiging worden door de Mano Mundo organisatie hoog in het vaandel gedragen. Zo werden festivalgangers vooraf opgeroepen om niet met de wagen te komen en blik en plastic thuis te laten, werden er gratis oordopjes uitgedeeld en protesteerde Wereldsolidariteit tegen de slechte behandeling van kledingarbeidsters in Bangladesh, naar aanleiding van het instorten van een fabrieksgebouw aldaar twee weken geleden. Actievoerders knipten labels uit de kleren van festivalgangers en riepen kledingketens op om mee te werken aan meer veiligheid in de fabrieken van Bangladesh. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content