Jubilerend Jazz in ’t Park in Gent lokte veel volk

De 20ste editie van Jazz in ’t Park ontving op vier dagen tijd 15.000 bezoekers. Het Brussels Jazz Orchestra was de grote publiekstrekker.

Het Gentse Jazz in ’t Park ontving op vier dagen tijd maar liefst 15.000 bezoekers. De 20ste editie van het jazzfestival werd ook dit jaar fel gesmaakt met onder meer het Brussels Jazz Orchestra (BJO) als verrassingsact.

Programmator Jeroen de Weder: “De keuze voor BJO is niet toevallig: het is internationaal de meest bejubelde Belgische bigband, én BJO viert dit jaar ook zijn 20e verjaardag net als Jazz in ’t Park.”

Op Jazz in ’t Park 2013 had elke festivaldag een eigen thema. Op donderdag (fusion jazz) ging jazz de confrontatie aan met een andere
muziekstijl en op vrijdag (fresh jazz) maakte men kennis met nieuwe jazztalenten en -projecten. Op zaterdag (jazz XL) traden enkel bands met grote bezetting op. Op zondag ten slotte (kittens and cats), deelde jong talent het podium met gevestigde waarden.

Er waren ook twee lunchconcerten op donderdag en vrijdag. In die vier dagen kwamen maar liefst 15.000 mensen kijken, een succes. “Na 20 jaar hebben we ons plaatsje, en het is zeker de bedoeling te blijven waar we nu zitten.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content