Josh Homme klaagt ex-collega’s van Kyuss aan

Ex-Kyussleden Josh Homme en Scott Reeder klagen twee van hun oud-collega’s aan wegens schending van auteursrechten en onjuist gebruik van de merknaam. Sinds vorig jaar treden zanger Garcia, drummer Bjork en bassist Nick Oliveri weer op onder de reünienaam ‘Kyuss Lives!’.

De leden van Kyuss Lives! zullen hun bandnaam misschien niet kunnen behouden. Josh Homme, zanger en gitarist van Queens of the Stone Age heeft samen met Scott Reeder, twee leden van de reüniegroep aangeklaagd wegens schenden van auteursrechten en onjuist gebruik van de merknaam.

Homme en Reed maakten in de jaren negentig deel uit van de stonerrockband Kyuss. De band splitte in 1995 maar vorig jaar besloten zanger John Garcia en drummer Brant Bjork een reünie te houden onder de naam ‘Kyuss Lives!’.

“Het is spijtig… We wilden hen helpen om Kyuss Lives! respectvol voort te zetten en dan ontdekten we dat de band en het management documenten hadden ingevuld om ons alle Kyuss-bandnaamrechten te ontnemen. Dit is een trieste dag voor ons en de fans”, aldus Josh Homme en Scott Reeder in een mededeling.

De zanger/gitarist van Queens of the Stone Age werd niet gevraagd om deel uit te maken van Kyuss Lives! John Garcia zei eerder al dat hij bijna 99.9 procent zeker was dat Homme niet zou toezeggen door zijn drukke agenda met Them Crooked Vultures en Queens of The Stone Age. Bassist Nick Oliveri zei op zijn beurt dat ze Homme uit respect voor zijn ‘Queens’ niet gevraagd hadden.

Opmerkelijk is wel de aanklacht van bassist Scott Reeder. Vorige zomer trad hij nog op met Kyuss Lives! om Nick Oliveri te vervangen die op dat moment was aangehouden voor huiselijk geweld en drugs- en wapenbezit. (LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content