Jos van Immerseel wint prijs Musikfest Bremen

© Alex Vanhee

De Belgische componist en pianist Jos van Immerseel heeft de hoofdprijs van het Musikfest Bremen gewonnen. Hij krijgt 25.000 euro.

De Belgische componist en pianist Jos van Immerseel heeft de hoofdprijs van het Musikfest Bremen gewonnen. Hij krijgt 25.000 euro. Dat meldt het festival op zijn website.

De 64-jarige Van Immerseel richtte in 1987 Anima Eterna op, dat in 2003 het vaste orkest werd van het concertgebouw in Brugge. Het Musikfest Bremen roemt zijn wetenschappelijk gefundeerde aanpak en zijn invloed op de internationale muziekscène.

Op 1 en 2 september speelt hij op het festival, respectievelijk als pianist en als dirigent. Op 10 september ontvangt Van Immerseel de onderscheiding op het stadhuis in Bremen.

Bronnenonderzoek

Anima Eterna is een internationaal projectorkest met een bezetting van 7 tot 80 muzikanten, afhankelijk van het programma. Het repertoire reikt van Haydn, over Monteverdi tot Gerschwin.

Aan elk nieuw project gaat bronnenonderzoek vooraf, waarbij onder meer wordt nagegaan welke instrumenten de componist hebben geïnspireerd en hoe deze klonken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content