Joni Mitchell ‘niet in coma’, volgens woordvoerder

Joni Mitchell, op archiefbeeld uit 2002 © REUTERS

De Canadese singer-songwriter Joni Mitchell ligt in niet coma maar blijft wel in het ziekenhuis. Dat schrijft haar woordvoerder nadat eerst de showbizz-site TMZ had gemeld dat de zangeres in coma was beland met “weinig vooruitzicht op verbetering” van haar toestand.

De woorvoerder reageerde via een mededeling op de website van de zangeres, jonimitchell.com.

“In tegenstelling tot geruchten op het internet ligt Joni niet in coma. Joni is nog altijd in het ziekenhuis – maar ze begrijpt, ze is helder, bij haar volle bewustzijn. Een volledig herstel wordt verwacht”.

TMZ had zich gebaseerd op informatie van Leslie Morris, die volgens de website “al meer dan 44 jaar” een intieme vriendin van de zangeres is. Zij heeft een gerechtelijke procedure gestart om toezichthouder voor Mitchell te worden, niet om haar zakenbelangen of haar erfenis te kunnen regelen of op te eisen, maar omdat Mitchell volgens Morris niet langer in staat is medische beslissingen te nemen.

De woordvoerder van de 71-jarige Mitchell bevestigt dat Morris een procedure is gestart, maar die procedure is bedoeld “om medische beslissingen te kunnen nemen eens Joni het ziekenhuis verlaat. Zoals wij allemaal weten is Joni een wilskrachtige vrouw en niet bij benadering klaar om de strijd op te geven.”

Huidziekte

Joni Mitchell, onder meer bekend van de klassieker “Big Yellow Taxi”, werd eind maart met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles, nadat ze thuis bewusteloos werd aangetroffen. Sindsdien werden tot twee keer toe persmededelingen verspreid die suggereerden dat haar gezondheidstoestand er weer op vooruitging.

De zangeres gaf in december aan het Amerikaanse muziekblad Billboard toe dat ze zware gezondheidsproblemen had. Ze lijdt aan een soort van huidziekte, die het haar praktisch onmogelijk maakt om te zingen, op te treden of nog muziek op te nemen.

Mitchell won 7 Grammy’s en werd verkozen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Ze begon als straatmuzikant en folkie, en vertolkte later een meer complexe muziek, waarin blues, jazz en klassiek vermengd werden. Haar teksten verwoorden vooral de emotionele complexiteit van liefdesrelaties.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content