Jong geleerd is oud gedaan: Hoge Noorden Connect

© Matilde Goffin

Voor liefhebbers van Vlaamse én Nederlandse hiphop was Openluchttheater Rivierenhof 27 juni the place to be. Daar vond voor de eerste keer Ontpopt plaats, een gratis festival met het beste van de Nederlandstalige hiphopscene.

Bij deze eerste editie stonden onder meer Fresku, Team Panini, Zwart Licht, Hef en nog veel meer bekende en minder bekende hiphopartiesten op de affiche. De groep die de spits mocht afbijten was HNC of Hoge Noorden Connect.

HNC is een hiphopcollectief bestaande uit Grote Jan, Seba, Massive en Prozac. De beats worden verzorgd door Mr. iWill en Lodzi zorgt voor de logistieke steun. Stuk voor stuk waren de leden van HNC al bezig met het schrijven van teksten en het maken van tracks. In 2010 beslisten ze om te gaan samenwerken: Hoge Noorden Connect was een feit. Iemand waar Hoge Noorden Connect veel aan te danken heeft is Penny Straatwaard, een Antwerpse producent die HNC veel kansen heeft gegeven. “Zonder zijn hulp stonden we niet waar we nu staan”, zegt Grote Jan.

“We kijken enorm op naar Tim Dalle en zijn Eigen Makelij”, zeggen Grote Jan en Seba. “Ze zijn het uithangbord van de Antwerpse hiphopscene.” Ook naar het vrouwelijk nieuw talent uit Antwerpen Coely kijkt HNC enorm op.

Meer aandacht, meer kansen

De hiphopscene in Antwerpen is aan het uitbreiden. Je hoort steeds meer Antwerpse rap op de radio en de minder bekende rappers komen meer in het daglicht. Wat volgens HNC een goede zaak is: “Meer aandacht wil zeggen meer kansen en meer publiek.”

HNC brengt 11 augustus hun eerste mixtape uit, met een releaseparty in Sint-Job-in-’t-Goor. Hoewel ze al twee jaar bezig zijn, hebben ze toch gewacht met hun debuut. “Je moet je eigen stijl creëren en groeien in wat je doet”, zegt Seba. De mixtape zal een mengeling zijn van hun originele stijl met nieuwe beats en invloeden van buitenaf. (StampMedia/Thomas Verstrepen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content