Johnny Hallyday viert 70ste verjaardag met twee concerten in Parijs

De Franse superster Johnny Hallyday heeft zaterdag opgetreden in de concertzalen Parijs-Bercy en Théâtre de Paris. De eeuwige rocker met Belgische roots vierde er zijn 70ste verjaardag.

De Franse rocker Johnny Hallyday heeft zaterdag zijn 70ste verjaardag gevierd met twee concerten in Parijs. Hallyday, geboren als Jean-Philippe Smet uit een Belgische vader, trad op met een reeks bekende musici. Duizenden fans vierden mee.

Hallyday trok zaterdagavond eerst naar de concertzaal Parijs-Bercy. Daar waren 20.000 fans opgedaagd, onder wie heel wat zestigers met hun kinderen. In de zaal ook enkele bekenden, zoals acteurs Jean-Paul Belmondo en Jean Reno. Het optreden, met gastzangers als Charles Aznavour, Florent Pagny, David Hallyday en Eddy Mitchell, bracht een muzikaal overzicht van de 53-jarige carrière van Hallyday. De show werd rechtstreeks uitgezonden op TF1.

Later op de avond volgde nog een privé-optreden in het Théâtre de Paris, een meer intieme zaal waar de rocker een persoonlijke show brengt voor vrienden uit de showbizz en enkele honderden fans. Hallyday kreeg ook gelukwensen van de Franse minister van Cultuur, Aurélie Filippetti.

Johnny Hallyday is bij onze zuiderburen een levende legende. Met een carrière van 50 jaar kan dat natuurlijk ook niet anders. In totaal verkocht hij meer dan 110 miljoen albums, iets wat weinig artiesten hem nadoen. Toch is hij niet overal even bekend. Buiten de Franstalige landsgrenzen is hij immers maar een naam die in de verste verten een belletje doet rinkelen. In eigen land wordt hij ‘de Franstalige Elvis Presley’ genoemd. In het buitenland kennen ze hem eerder als ’the biggest rockstar you’ve never heard of’.

Maar daar wil hij op zijn zeventigste nog verandering in brengen, want Monsieur Hallyday heeft nog één droom: internationaal doorbreken. Hij kondigde al aan een album in het Engels te willen opnemen met gastgroepen als Muse en Phoenix. En hij wil er een tournee in de Verenigde Staten aan koppelen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content