John Zorn vervangt zieke headliner Ornette Coleman op Jazz Middelheim

Freejazzpionier Ornette Coleman zal dan toch niet op het podium van Jazz Middelheim staan. De 82-jarige Amerikaanse saxofonist, trompettist en violist moet op het laatste nippertje verstek laten gaan vanwege een voedselvergiftiging.

De Amerikaanse componist en saxofonist John Zorn werd echter bereid gevonden speciaal over te vliegen om Ornette Coleman te vervangen. Dat meldt de festivalorganisatie van Jazz Middelheim.

Zorn is een graag geziene gast in Park Den Brandt. Vorig jaar werd nog een volledige festivaldag rond hem opgebouwd. Ditmaal zal hij het podium delen met bassist Bill Laswell, die in 2008 nog te gast was in Antwerpen, en percussionist Milford Graves. Die laatste werkt vaak samen met Zorn en is net als Coleman een grote naam in de freejazz.

De festivalorganisatie is naar eigen zeggen erg verheugd en opgelucht dat ze Zorn en zijn gasten nog in allerijl aan de affiche heeft kunnen toevoegen.

Voor John Zorn staan donderdag eerst nog Night Of The Jazz Guitars, met Larry Coryell en Philip Catherine, en Kris Defoort Trio op het programma. Donderdag is de openingsdag van het vierdaagse festival. De dagen nadien zijn Toots Thielemans, Paolo Conte en de Zuid-Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim de headliners.

Na afloop van elke festivaldag kan het publiek dit jaar nog terecht in het Grand Café van deSingel, waar jamsessies worden georganiseerd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content