Johan Verminnen voorzitter raad van bestuur Sabam

Zanger Johan Verminnen, al meer dan 40 jaar actief in de muzieksector, is verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur van Sabam.

Johan Verminnen is verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur van Sabam en Hans Helewaut en Claude Martin zijn verkozen voor de functie van gedelegeerd bestuurder, respectievelijk voor het Nederlandse en het Franse taalstelsel. Dat laat de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers weten.

Johan Verminnen is al meer dan 40 jaar actief als liedjesmaker en zanger. Als voorzitter van ZAMU lag hij aan de basis van het artiestenstatuut. Sinds 2007 was Verminnen gedelegeerd bestuurder van de Nederlandstalige vleugel van Sabam.

Hans Helewaut zetelt sinds 2011 in de raad van bestuur van Sabam. Hij componeert muziek voor films en televisie. Sinds enkele jaren engageert hij zich ook als bestuurder van GALM, de belangenvereniging voor auteurs en componisten van lichte muziek.

Claude Martin, licentiaat en geaggregeerde in de rechten aan de ULB, is al sinds 1988 actief als uitgever. Hij zetelt al sinds 2008 in de raad van bestuur van Sabam. De overige leden die momenteel in de raad van bestuur van Sabam zetelen, zijn vicevoorzitters John Terra en Benoît Coppée, secretarissen Ignace Cornelissen en Isabelle Rigaux en bestuurders Laurent Denis, Daniel Gybels, Manuel Hermia, Patrick Mortier, Pierre Mossiat, Marc Pinilla D’Ignazio, Bram Renders, Neil Gaffney en Marc Ysaye. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content