Joan as Police Woman een beetje ‘Nervous’

De Amerikaanse zangeres brengt op 11 april haar nieuwe single ‘Nervous’ uit. Wie haar dinsdag live wil horen in de Botanique, moest zich nog snel één van de laatste tickets aanschaffen.

De tijden dat ze enkel bekend stond als het liefje van Jeff Buckley zijn al lang voorbij. Joan Wasser oftewel Joan as Police Woman werkte onder meer samen met Lou Reed, Antony and the Johnsons en Rufus Wainwright. Met haar drie albums heeft de Amerikaanse ondertussen wel bewezen dat ze een blijver is. Op 11 april komt ‘Nervous’ uit, een nieuwe single uit haar album ‘The Deep Field’.


Voor de zangeres was het erg belangrijk om zichzelf meer bloot te geven en wat kwetsbaarder op te stellen in ‘The Deep Field’. “Het is oké dat sommige artiesten een rol spelen, maar dat is gewoon niets voor mij”, aldus Wasser. Inspiratie haalde ze bij Marvin Gaye, Al Green en Stevie Wonder. Voor de laatste heeft ze uitermate veel respect, omdat hij ‘positief zijn cool maakte’.


Dinsdag 15 februari treedt Joan as Police Woman op in de Orangerie van de Botanique. Wie er bij wil zijn, zal zich moeten haasten: het concert is bijna uitverkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content