Jimi Hendrix beste gitarist ooit volgens Rolling Stone

Het gerenommeerde Amerikaanse muziekblad Rolling Stone zocht naar de beste gitarist van de planeet en vond die in de persoon van de legendarische muzikant Jimi Hendrix.

Hendrix behoort tot de schare inmiddels iconische artiesten die in ’69 vorige eeuw op het legendarische Woodstockfestival speelden, en is sinds zijn dood op 18 september 1970 niet meer weg te denken in de lijstjes met ’s werelds beste gitaristen.

Muziekdeskundigen en senior writers van het vakblad Rolling Stone beschouwen hem dus als de allergrootste, groter dan Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richard, Jef Beck en B.B. King die de ‘Top-5 Beste Gitaristen’ vervolledigen. Het verdict kwam er in samenspraak met grote namen als Lenny Kravitz, Eddie van Halen, Brian May en Dan Auerbach van The Black Keys die mee in de jury zetelden.

De volledige top-100 verschijnt in een speciale editie van het muziekblad, met vier verschillende covers van Van Halen, Clapton, Hendrix en Page. (DB)

De top-10 van Rolling Stone:

1. Jimi Hendrix
2. Eric Clapton
3. Jimmy Page
4. Keith Richards
5. Jeff Beck
6. B.B. King
7. Chuck Berry
8. Eddie Van Halen
9. Duane Allman
10. Pete Townshend

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content