Jef Neve is op zoek naar sponsors

Op de facebook van Jef Neve stond vandaag het volgende te lezen: “Jef Neve wants to make a recording of his 1st and 2nd pianoconcerto next year, and is looking for sponsors.”

De prominente pianist is bezig met het schrijven en arrangeren van een nieuw concerto dat in de lente van 2012 in première zou gaan. Aan die premiëre wil Neve, die dit weekend nog een MIA voor beste componist in ontvangst mocht nemen, graag de release van de opnames van zijn beide concertos koppelen. Het enige bezwaar is dat die bijzonder duur zullen uitvallen.

“Zoals je weet ben ik getekend bij Universal België en we hebben dat toen samen bekeken, maar het project leek voor het label financieel niet haalbaar. Het is niet zo dat er geen interesse is, maar een week lang met een volledig symfonisch orkest repeteren en opnemen kost handenvol geld. Als artiest hecht ik bijzonder veel belang aan die concertos en samen met mijn management heb ik bekeken of er geen andere manier mogelijk was om die opnames te financieren.”

En nu is de jazzpianist dus op zoek naar een mecenas, iemand die de waarde van zo een project inziet en daarin wil investeren. Wie dat zal worden is nog niet duidelijk: “dat staat volledig open, al is het wel zo dat het plaatje moet kloppen.” Het doel dat Neve voor ogen heeft is om op die manier 50 000 euro samen te krijgen zodat de opnames tot in de puntjes verzorgd kunnen worden.

Dat een dergelijke productie, in tijden waarin de cd-verkoop in het slop zit, niet voor de hand ligt, beseft Neve maar al te goed: “Ik vrees dat dit vandaag de dag bijna de enige mogelijkheid is om als jonge artiest zo een prestigieus project op te zetten.”

De veelgeprezen Neve bracht in mei 2009 zijn eerste concerto samen met het Brussels Filharmonisch orkest en oogstte daar veel bijval mee. Hij zou graag weer met hen samenwerken voor de opnames, al zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt.

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content