Jealov gooit hoge ogen met dubbele mixtape

Hiphop herleeft in België, maar dan in een andere vorm. Starflam mag dan al dood zijn, TLP gedateerd en ’t Hof van Commerce minder aanstekelijk, aan goeie vibes geen gebrek. De Brusselse driepak Jealov gooit hoge ogen met hun dubbele mixtape ‘Jealov – Lives/Vuurwerk – Outwiththeold’.

Ons Belgisch team gaat zo breed en schuimt zoveel genres af dat je geen structuur in het muziek vindt. Zie het als een voortdurend getouwtrek tussen warme hiphopbeats en donkere tegendraadse ritmes uit de Britse elektronicascene, alsof de oncontroleerbare beatfreaks Four Tet of Hudson Mohawke in de huid kruipen van invloedrijke producers als RZA of J Dilla. Maar schaadt die overdaad? Neen, in de chaos vindt Jealov de juiste weg.

Naar genres zoeken hoeft niet voor de jongens, alles draait rond de perfecte sound. Op hun Lives mixtape lijken ze net een uiterst geconcentreerd team dat met naald en draad eigen beats en samples – wie zoekt die vindt Sean Paul of Outkast – aan elkaar breit. Dezelfde precisie druipt ook van ‘Outwiththeold’, hun Vuurwerk mix van de meest relevante elektronica uit de blogosfeer. Met minuscule beetjes maakt Jealov een aardig klankendekentje. Je hoeft er je enkel onder te leggen.

Vuurwerk – Outwiththeold mixtape by RunTellSecrecy

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content