Jazzpianist George Shearing overleden op 91-jarige leeftijd

De blind geboren jazzpianist George Shearing is overleden door hartfalen. Hij werd onder meer bekend door het nummer ‘Lullaby of Birdland’ en zijn samenwerking met Nat King Cole.

George Shearing werd geboren in Groot-Brittannië, maar zou later naar de Verenigde Staten verhuizen. Hoewel hij blind geboren werd, leerde hij op driejarige leeftijd piano spelen. Al snel bleek hij over een uitzonderlijk talent te beschikken.


De pianist wordt tot één van de grootste uit de moderne jazz gerekend. Shearing schreef zo’n 300 stukken en werkte samen met onder andere Toots Thielemans, Peggy Lee en Nat King Cole. Zijn grootste verdienste is allicht ‘Lullaby of Birdland’, de klassieker die hij in 1952 schreef. Hij ontving tijdens zijn carrière, die tot laat in de jaren 80 duurde, twee Grammy Awards. Hij werd in 2007 tot ridder geslagen door de Queen omwille van zijn grote bijdrage aan de jazzmuziek.


Shearing overleed maandag in New York door hartfalen. Hij werd 91 jaar oud.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content