Jazzbassist Marcus Miller gewond bij verkeersongeval in Zwitserland

© Reuters

De Amerikaanse jazzbassist Marcus Miller is in Zwitserland gewond geraakt bij een verkeersongeval.

De Amerikaanse jazzbassist Marcus Miller is in Zwitserland gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt de politie van het kanton Uri.

De buschauffeur kwam om door de crash op de A2 nabij Schattdorf. De autocar was om een onbekende reden in een linkerbocht van zijn traject afgeweken alvorens om te slaan.

Er zou geen ander voertuig bij het ongeval betrokken zijn. De andere elf inzittenden, onder wie ook de tweede chauffeur, raakten gewond, maar niet ernstig, aldus de politie.

Miller (35), winnaar van talrijke Grammy’s, was met tien bandleden onderweg naar Nederland. Komende week staan er optredens gepland in Hengelo, Tilburg en Utrecht. Of die concerten doorgaan, is nog niet bekend. Wel staan ze nog aangekondigd op de website van de fusionjazzmusicus.

Miller speelde in het verleden onder anderen met Miles Davis, Aretha Franklin, Herbie Hancock, Luther Vandross, David Sanborn, Frank Sinatra, Elton John en toetsenvirtuoos Jean-Michel Jarre. De bassist beheerst ook de klarinet, gitaar en toetsen.

Zijn laatste, van dit jaar daterend album, heet “Renaissance”. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content