Jazz Middelheim klaar voor nieuwe editie

© gf

Jazz Middelheim 2012 pakt uit met grote namen. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus staan onder andere Ornette Coleman, Toots Thielemans, Paolo Conte en Abdullah Ibrahim’s Ekaya op de affiche.

Jazz Middelheim 2012 staat voor de deur en lokt bezoekers volgend weekend met vier iconische headliners. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus zijn de afsluiters van de avond in deze volgorde: Ornette Coleman, Toots Thielemans, Paolo Conte en Abdullah Ibrahim’s Ekaya. Deze zomer is er extra veel aandacht voor jonge muzikanten en wordt ingezet op duurzaamheid.

Op donderdag staan Kris Defoort en Lander Ghyselinck, twee winnaars van de Sabam Jazz Awards van dit jaar, op het podium.

Op vrijdag staat de toekomstige generatie Belgische jazzmuzikanten op scène. Studenten van het Artesis conservatorium worden er begeleid door bassist Greg Cohen, die het podium deelde met John Zorn, Tom Waits, Woody Allen en Ornette Coleman. Die dag staat ook Stefano Bollani met Hamilton De Holanda op de affiche.

Op zaterdag is het de beurt aan Zara McFarlane, een zangeres ontdekt door Gilles Peterson en beschouwd als beloftevolle figuur uit de Britse jazzscene.

’s Zondags is het uitkijken naar Avishai Cohen. Deze bassist maakte naam in de jaren ’90 aan de zijde van Chick Corea. Ook Jef Neve treedt op met zijn ‘Sons of the World’, een belevingsvertolking van recente aangrijpende gebeurtenissen zoals het Pukkelpopdrama, de Arabische Lente en de aardbeving in Japan.

Bezoekers worden via bewaakte fietsenstallingen aangezet om met de fiets te komen of om te carpoolen via de speciale Eventpool-module op de website. Er wordt bovendien naar gestreefd om het stroomverbruik in de festivalzone met de 50 procent te beperken. De festivalcatering maakt plaats voor vegetarische, glutenvrije en
koolhydraatarme maaltijden. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content