Jazz Middelheim 1.5 strikt Jef Neve & Teus Nobel, Tutu Puoane en Simon Segers

Jef Neve op Gent Jazz 1.5 © Bruno Bollaert

In het Antwerpse Park Den Brandt vindt van 13 tot 23 augustus een ‘XS editie’ van Jazz Middelheim plaats. Onder meer Jef Neve & Teus Nobel, Tutu Puoane en Simon Segers tekenen present.

Net zoals Gent Jazz, organiseert Jazz Middelheim dit jaar een coronaproof editie. De capaciteit van Jazz Middelheim 1.5 is beperkt tot 400 personen per dag, een beslissing die volgens de festivalorganisatie al voor de Nationale Veiligheidsraad van donderdag werd genomen. Tickets zijn alleen vooraf te koop per bubbel, waarna de organisatie elke dag de tafels opstelt op basis van het aantal bubbels en de omvang daarvan.

Jazz Middelheim belooft een ‘dwars, avontuurlijk en vanzelfsprekend toonaangevend jazzprogramma’, maar qua veiligheidsmaatregelen wordt niets aan het toeval overgelaten. ‘De schrik zit er weer in en niet onterecht, maar dat wil niet zeggen dat je binnen je bubbel niet van een prachtig concert kan genieten in de buitenlucht’, zegt organisator Bertrand Flamang. ‘Dan moet alles natuurlijk wel perfect volgens de regels georganiseerd zijn en dat zal bij ons het geval zijn. Wij zijn hierin de natuurlijke partner van de overheid: mensen moeten zich kunnen ontspannen en kunnen léven binnen hun bubbel.’

Jazzbrunch

De bezoekers van Jazz Middelheim zullen aan tafel zitten per bubbel en zullen een mondmasker moeten dragen bij verplaatsingen op het terrein. Drank en versnaperingen worden aan tafel gebracht. Alles speelt zich in openlucht af en op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. ‘We passen het protocol van zowel de horeca als de kunst- en eventsector strikt toe’, verzekert Flamang.

Op de affiche staat alvast heel wat Belgisch jazztalent zoals Jef Neve & Teus Nobel, Mâäk Quintet, Tuur Florizoone, Simon Segers en Bloednoot (Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts & Tom Lanoye), maar ook de in Antwerpen wonende Zuid-Afrikaanse Tutu Puoane. Er wordt ook vier keer een ‘jazzbrunch’ georganiseerd. (Belga)

Jazz Middelheim 1.5

13 tot 23 augustus 2020 in Park Den Brandt in Antwerpen. Alle praktische info staat op www.jazzmiddelheim.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content