Jay-Z gebruikt Nirvana-lyrics op nieuwe plaat

© Imageglobe

Rapper Jay-Z zal op zijn nieuwste plaat de lyrics van Nirvanas “Smells Like Teen Spirit” gebruiken. Courtney Love heeft hiervoor haar toestemming gegeven, zo meldt NME.

Courtney Love, weduwe van Nirvana-frontman Kurt Cobain, heeft rapper Jay-Z de toestemming gegeven om de befaamde lyrics van Smells Like Teen Spirit op zijn nieuwe album te gebruiken.

Jay-Z heeft duidelijk over de schouder gekeken van goede vriend Kanye West die onlangs nog een dochter en een album op de wereld losliet, respectievelijk ‘North’ en ‘Yeezus’ getiteld.

Nu lijkt ook Jay-Z gebeten door het messias-complex, want zijn nieuwe plaat zal niet minder dan ‘Magna Carta Holy Grail’ heten. Bovendien verklaarde de rapper dat zijn album al goed was voor platinum nog voor het officieel uitgekomen was. Dat komt door een lucratief dealtje dat Mr. Carter sloot met Samsung. De telecomgigant kocht namelijk de eerste miljoen exemplaren van het album in voorverkoop om gratis aan zijn gebruikers te kunnen aanbieden via de bijhorende Magna Carta-applicatie.

‘Magna Carta Holy Grail’, dat op vier juli in de winkels ligt, bevat naast denkwerk van Kurt Cobain ook samenwerkingen met Drake, The-Dream, Raekwon, Nas en Justin Timberlake. Producers als Jahlil Beats, Kanye West, Rick Rubin, Swizz Beatz, Timbaland en Pharrell Williams konden eveneens hun stempel op de plaat drukken. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content