Janis Joplin-rol in biopic gaat naar theateractrice Nina Arianda

Nina Arianda, een theateractrice en nog vrij onbekend in de fillmwereld, zal in de huid kruipen van de legendarishe zangeres Janis Joplin.

De rol van Janis Joplin in de opkomende biopic is weggelegd voor Nina Arianda, een nog relatief onbekende actrice. Diverse beroemdheden werden overwogen om de rol te spelen, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Arianda kon laatst een Tony Award in ontvangst nemen voor haar rol van Vanda in de Broadwayproductie Venus in Fur. Ook heeft ze enkele kleine filmrollen achter de rug, onder andere in Woody Allens Midnight in Paris.

Eerder werd gedacht aan Pink en Zooey Deschanel voor de rol van de legendarische rock- en blueszangeres, maar uiteindelijk werd gekozen voor de rauwe stem van Arianda. Die stem heeft ze nodig, want ze zal ten minste 20 Joplinnummers ten gehore moeten brengen, waaronder Piece of My Heart, Ball ’n Chain en Me and Bobby McGee niet kunnen uitblijven.

De biografische film wordt geregisseerd door Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene). De draaidagen starten volgend jaar en zullen het moeten doen met een budget onder de 20 miljoen dollar. Producer Peter Newman werkt al twaalf jaar aan het project waarvoor hij de exclusieve rechten tot de Joplinnummers moest bemachtigen.

De film zal grotendeels gebaseerd zijn op Love, Janis, een verzameling brieven, gepubliceerd door Laura Joplin, de zus van de zangeres. Ander materiaal bestaat uit Piece of My Heart, geschreven door David Dalton, reporter van Rolling Stone, die de laatste zes maanden van Joplin van dichtbij heeft meegemaakt. Joplin stierf na een blitzcarrière van vier jaar op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis heroïne. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content