Jamie Woon op het Cactusfestival 2014: De perfecte soundtrack bij al uw borduurwerkjes

© Wouter Van Vaerenbergh

U kent de Brits-Maleisische zanger en liedjesschrijver Jamie Woon nog wel van zijn debuut-cd ‘Mirrorwriting’ uit 2011, die met ‘Night Air en ‘Lady Luck’ enkele onweerstaanbare radiohits opleverde. Jammer dus dat ’s mans optreden tijdens Cactus een slag in het (Minne)water was.

PLUS

Jamie Woon heeft een aangename, flexibele soulstem, ergens tussen die van Curtis Mayfield, Al Green en Stevie Wonder in. De man schrijft bovendien best aardige liedjes en hoewel die nogal traditioneel aandoen, is hij geneigd ze onder een laagje modieuze elektronica te verstoppen. Op plaat werkt dat bij momenten uitstekend, al is Woon lang niet zo’n boeiende figuur als James Blake. Wanneer u ons de bek openbreekt, zijn we geneigd hem de “Chris Rea van de elektropop” te noemen. De man levert desgevraagd de perfecte soundtrack bij al uw borduurwerkjes en daar hebben we volstrekt niets op tegen. Al was het maar omdat ieder eerzaam ambacht uw en mijn respect verdient. Op Cactus brachten Jamie Woon en zijn band een set die het midden hield tussen electro-soul en moderne r&b.

MIN

Door de slechte klankbalans klonken de bassen veel te luid en dreigde Woons stem voortdurend in de geluidsbrij te verdrinken. Daardoor klonken de nummers uit zijn binnenkort te verschijnen nieuwe cd nogal schetsmatig en contourloos en voelden we onze gedachten regelmatig afdwalen. Zelfs een knappe song als ‘Night Air’ wist maar half te overtuigen: hij klonk als een remix waarin vooral de oninteressante componenten benadrukt werden. Zo weet u meteen waarom Jamie Woon het niet vermocht de aandacht langer dan een kwartier vast te houden.

PLUS (BIS)

Interessanter werd het toen de zanger zijn groep even wandelen stuurde en in zijn eentje een drietal nummers akoestisch bracht. Tijdens ‘Golden Sun’ en ‘Blue Truth’ viel vooral zijn groovy, percussieve speelstijl op en kwam ook zijn stem aanzienlijk beter tot haar recht. Pas naar het einde van de set toe vond de band de juiste toon, met ‘Lady Luck’ en ‘Shoulda’. Maar toen stelde de veekweker in ons vast dat het kalf al verdronken was.

HOOGTEPUNTEN

‘Lady Luck’ en ‘Shoulda’.

QUOTE

“You guys are wicked.”

Dirk Steenhaut

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content