‘James Blake mag altijd bellen’ (Float Fall)

Sinds Float Fall in het voorjaar hun debuutsingle ‘Someday’ uitbracht, gaat het alleen maar crescendo met het Leuvense duo. Donderdag staan ze op Pukkelpop. ‘We zijn van plan niemand teleur te stellen.’

Float Fall staat donderdag 15 augustus om 17.50u in de Wablief?!-tent op Pukkelpop

Sinds Float Fall, ofte Ruben Lefever en Rozanne Descheemaeker, in maart hun debuutsingle ‘Someday’ op Soundcloud dropte, gaat het alleen maar crescendo met het jonge Leuvense duo. Het gereputeerde Britse muziekmagazine Q bombardeerde het nummer meteen tot ‘single van de dag’, er volgde een minitournee in New York en felgesmaakte concerten op eigen bodem. En straks staan ze op Pukkelpop. Het gaat als gesmeerd…

Hoe voelt het om als nieuwkomers op Pukkelpop te staan?
Ruben: Bijzonder goed! Pukkelpop is een belangrijke stap in de carrière van elke (Belgische) groep, en we zijn dan ook ontzettend blij dat het voor Float Fall zover is.
Rozanne: Het voelt ook wel een beetje als een beproeving, alsof je moet bewijzen wat je waard bent. Stressy, want we gaan ervan uit dat heel wat mensen benieuwd zijn waar we op dit moment, anderhalf jaar na de Rock Rally, staan. We zijn in elk geval van plan niemand teleur te stellen.

Hoe hebben jullie vernomen dat Float Fall op de affiche stond? Ruben: Ik zat buiten in m’n tuin iets te eten toen ik het blijde nieuws te horen kreeg. Toch een speciaal moment, wanneer je beseft dat je met je eigen muziek op een podium zal staan waar je enkele jaren terug nog als toeschouwer voor stond.

De debuutsingle ‘Someday’ werd bijzonder goed onthaald, ook internationaal. Verwacht? Rozanne: Uiteraard wel gehoopt, maar niet verwacht. Ik denk dat je als Belgische groep niet meteen verwacht dat ze je eerste single meteen aan de andere kant van de wereld beginnen draaien. Het internet en het hele blogwezen in het bijzonder hebben voor ons ontzettend veel betekend.
Ruben: Er waren dagen dat ik opstond en dat ‘Someday’ ’s nachts 25.000 keer was beluisterd in Amerika. Op het absurde af. En als je daarenboven ook nog eens te horen krijgt dat je in New York mag gaan spelen, ja…
Rozanne: Verder mogen we in België zeker ook niet klagen. ‘Someday heeft behoorlijk wat airplay gehad, en bijgevolg hebben we al een fijne zomer achter de rug én voor de boeg.

Welke groepen willen jullie zelf meepikken op Pukkelpop?
Rozanne: Oorspronkelijk wilden we erg graag naar AlunaGeorge gaan kijken, maar dat wordt wat moeilijk aangezien hun set 5 minuten na het einde van de onze begint… Vuurwerk, een Brussels collectief en heel erg de moeite, opent de Castello. Daar hopen we ook wat van mee te pikken. En Badbadnotgood natuurlijk.
Ruben: En Eminem als headliner wordt natuurlijk ook een feestje. Als nineties kids hebben we ook onze verplichtingen.

Van welke naam op de affiche zouden jullie in het voorprogramma willen staan?
Ruben: James Blake mag altijd eens bellen. Al was het maar omdat ik dan nog eens naar een van zijn concerten zou kunnen kijken. Ik heb hem nu al twee keer aan het werk gezien en dat zat er twee keer pal op.
Rozanne: Hij werkt live ook samen met enorm getalenteerde muzikanten, waaronder Rob McAndrews, die onder de naam Airhead zelf ook practhige muziek uitbrengt. Ik ben erg benieuwd hoe James Blakes tweede album, ‘Overgrown’, live zal klinken.

Wanneer komt de eerste langspeler uit?
Ruben: Onze debuutplaat komt uit in het voorjaar van 2014. Wie wil weten hoe die zal klinken komt misschien al iets meer te weten op Pukkelpop. Maar misschien ook niet. (DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content