Jack White lanceert solocarrière met nieuw album

© nvt

Ex-White Stripes-frontman Jack White gaat aan de slag als soloartiest. Op 24 april ligt zijn debuut ‘Blunderbuss’ in de platenrekken. De single ‘Love interruption’ kan nu al beluisterd worden.

Het album is geproducet door White himself, in zijn Third Man Studio in Nashville. ‘De nummers konden enkel onder mijn eigen naam uitgebracht worden. Omdat ze mijn eigen expressie, mijn eigen kleuren, mijn eigen doek zijn.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het solodebuut komt niet geheel onverwacht. White vertelde eerder aan het Britse magazine Q dat het een eenzame rit zou worden als hij een nieuw project zou aangaan. ‘Drie bands is genoeg voor één leven. Als ik mijn zegje dan nóg niet gedaan krijg, doe ik het wel alleen.” De muzikale duizendpoot was ook de drijvende kracht achter The Raconteurs en The Dead Weather.

‘Blunderbuss’ verschijnt zowat een jaar nadat hij de split van The White Stripes wereldkundig maakte. De laatste 12 maanden leverde White vooral producties voor zijn eigen Third Man Records label. Hij werkte met onder andere Insane Clown Posse, Tom Jones, Stephen Colbert and rapper Black Milk. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content