Jack White kocht allereerste Elvis-plaat voor 300.000 dollar

Jack White © Koen Keppens

Jack White onthult dat hij de anoniemer bieder was die in januari 300.000 dollar neertelde voor de allereerste vinylplaat van Elvis Presley uit 1953.

Het mysterie is opgelost: de anonieme Elvis Presley-fan die via internet zo’n 300.000 dollar (omgerekend 254.000 euro) bood voor de allereerste plaat in vinylacetaat van The King heeft zich bekendgemaakt: Jack White. Dat onthulde hij in een gesprek met Billboard.

De 78-toerenplaat (met covers van de ballads ‘My Happiness’ en ‘That’s When Your Heartaches Begin’ uit de jaren ’30) werd door Elvis in 1953 op zijn 18de opgenomen en was oorspronkelijk als cadeau bedoeld voor zijn moeder. De familie beschikte destijds echter niet over een platendraaier.

Het kostbare verzamelobject werd twee maanden geleden geveild in de woning van de rocklegende, op zijn 80ste verjaardag.

Jack White gaat de single via zijn platenmaatschappij Third Man Records nieuw leven inblazen en heruitbrengen op Record Store Day, de jaarlijks hoogmis van vinylland wereldwijd (18 april). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content