Jack White excuseert zich voor beledigende uitspraken

© DR

De muzikant vond dat de tijd rijp was voor een publieke verontschuldiging voor de beledigende uitspraken over The Black Keys, Meg White, Danger Mouse en andere artiesten. In een open brief probeert hij context te schetsen voor zijn statements.

In een recent interview in Rolling Stone liet Jack White zich ontvallen dat hij The Black Keys nog steeds ziet als kopieën van The White Stripes, hij nooit spreekt met Meg White omdat ze een asociale kluizenaar is en dat zangeressen zoals Lana Del Rey en Adele enkel succesvol zijn dankzij de dood van Amy Winehouse. De artiest vreest dat hij wel erg negatief overkomt en excuseert zich in een brief op zijn website voor deze uitlatingen.

Gedwongen

White benadrukt dat hij zich gedwongen voelde om over deze persoonlijke zaken te praten omdat er vorig jaar mails van zijn hand openbaar werden gemaakt. ‘Als ik mijn muzikale activiteiten die ik gepland heb voor het komende jaar wil voortzetten, en niet achtervolgd wil worden door nonsens, kan ik maar beter een statement maken om deze negatieve sfeer van de baan te ruimen. Dit ondanks het feit dat ik het haat om meer aandacht te besteden aan deze zaken,’ aldus een schoorvoetende Jack White.

God Bless Verder in de brief wenst hij The Black Keys succes toe en hoopt hij dat hun album in de top tien blijft staan. Ook gaat hij in op de uitspraak dat dankzij de dood van Amy Winehouse, die een nieuw leven blies in ‘white soul’, zangeressen zoals Adele, Duffy en Lana Del Rey succes wisten te vergaren. ‘Ze zijn stuk voor stuk fantastische artiesten met uitzonderlijke stemmen. Ik heb hun albums en hoop dat ze de komende jaren nog veel successen kunnen boeken. Ze verdienen alle aandacht die ze krijgen en ik wil benadrukken dat ik het persoonlijk erg inspirerend vind om krachtige, positieve vrouwelijke stemmen te hebben die hun stem laten gelden en mainstream aandacht opeisen,’ legt hij verder uit. Ook Meg White krijgt een verontschuldiging aangeboden. Hij wijst erop dat de uitspraken over hun moeizame communicatie werden opgeblazen in de pers en dat Meg een krachtige aanwezigheid is in de rock-‘n-roll scene, waarvoor ze respect verdient.

‘God Bless de Black Keys, Danger Mouse, Adele, Meg White, en alle anderen waarover ik gesproken heb. Bedankt om me te begrijpen. Ik wens hen allen veel succes toe en het spijt me als mijn uitspraken iemand gekwetst hebben,’ concludeert White zijn brief. (LP)

Lees de open brief van Jack White op zijn website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content