Jack Sherman, gitarist op debuutalbum van Red Hot Chili Peppers, overleden

Jack Sherman in 1998 © Getty

De gitarist op het eerste album van de Red Hot Chili Peppers, Jack Sherman, is overleden op zijn 64ste. Dat heeft de Amerikaanse rockband zelf gemeld.

‘We wensen Jack Sherman een veilige reis naar het hiernamaals’, tweette de groep. ‘Jack trad op op ons debuutalbum en op onze eerste tournee door de Verenigde Staten’, voegden ze eraan toe als eerbetoon. ‘We danken hem voor alles.’ De groep van Anthony Kiedis gaf geen verdere uitleg over de doodsoorzaak.

Jack Sherman had gitarist Hillel Slovak vervangen voor het eerste album van de groep in 1984, The Red Hot Chili Peppers, en werkte mee aan het tweede, Freaky Styley (1985). Maar Slovak nam daarna zijn plaats binnen de groep weer in.

Toen de leden van de Red Hot Chili Peppers in 2012 werden opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame, werd Sherman niet mee opgenomen. Hij zei destijds aan Billboard dat hij zich hierdoor wat ‘onteerd’ voelde. (Belga)

480RockOnHomiezTrue Men Don’t Kill Coyotes – Red Hot Chili Peppers 1984270YouTube480

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
https://www.youtube.com/https://i.ytimg.com/vi/i01frXLMOj8/hqdefault.jpgvideo360https://www.youtube.com/user/RockOnHomiez1.0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content