Isolde Lasoen, meter van ‘Iedereen Componist’, zoekt muzikale kinderen

© gf

deSingel zoekt kinderen die leven voor muziek. Met de actie ‘Iedereen Componist’ worden kinderen tussen vier en twaalf jaar opgeroepen om een eigen muziekstukje te maken en in te sturen. Drumster en zangeres Isolde Lasoen is meter van het project.

‘Iedereen componist’ is een samenwerking tussen deSingel, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Jeugd & Muziek Vlaanderen. Zij slaan voor dit project de handen in elkaar om kinderen zelf muziek te laten maken. Isolde Lasoen, drumster en zangeres, is meter van het project en is naarstig op zoek naar jonge, muzikale talentjes.

“Iedereen tussen vier en twaalf jaar kan deelnemen. Heb je een leuk idee? Neem het dan op en bezorg het ons. Wie weet wordt je muziekstukje uitgekozen door de jury.” Bedoeling is dat de Conservatoriumstudenten ermee aan de slag gaan. Zij zullen de inzendingen interpreteren en verwerken tot een groot huiskamerconcert dat op 21 maart plaatsvindt in deSingel.

Jazz en Klassieke Muziek zijn studierichtingen die je kan volgen aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, dus lijkt het logisch dat de herwerkte nummers naar die genres zullen neigen. “Het is de bedoeling om die twee stijlen wat toegankelijker te maken voor de jeugd. De jongere generatie is wel bekend met pop- en hiphopmuziek, maar de kennis over jazz of klassieke muziek is meestal beperkt. We willen voor hen een nieuwe wereld laten opengaan”, verduidelijkt Isolde. “Toch is het concept heel vrij en breed. De slogan van het project luidt ‘Huis Vol Muziek’. Elk voorwerp dat in een huis ligt, mag dus gebruikt worden. Zo hebben we al een heel leuke inzending gekregen van een jongen die fagot speelt terwijl zijn zusje haar kunnen laat zien op de badeenden.”

Hoe deelnemen?

Wie zijn/haar kans wil wagen, kan vóór 17 november een audio of filmpje met de eigen compositie versturen naar ikdoemee@iedereencomponist.be. Vermeld ook naam, woonplaats, geboortedatum, titel van de song – en best ook de contactgegevens van een van de ouders. Wie geselecteerd wordt, kan op 13 december de hele dag workshops volgen in deSingel, inclusief een ontmoeting met de muzikanten die je creatie onder handen nemen. Het grote concert gaat door op 21 maart in deSingel. Klik hier voor meer info. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content