‘Iris maakt weinig kans op Eurosongfinale’

De bookmakers schatten de kansen van de 17-jarige Iris op een finaleplaats voor het Eurosongfestival in Azerbeidjan niet hoog in.

De bookmakers schatten de kansen van Iris op een finaleplaats voor het Eurosongfestival niet hoog in. Van de Belgische inzending, die vanavond als achtste kandidate aan zet is in de eerste halve finale, wordt verwacht dat ze niet doorstoot naar de eindstrijd. Ook Montenegro en San Marino maken weinig kans. Zij zullen het volgens de bookmakers nog slechter doen.

Over de stemcapaciteiten van Iris wordt overwegend lovend gereageerd. Alleen het nummer, ‘Would You?’,lijkt niet helemaal te overtuigen. De 17-jarige zal dus alles uit de kast moeten halen.

Rusland, Roemenië en IJsland behoren wel tot de favorieten. Voor Rusland staan zes vrolijke oma’s op het podium, IJsland treedt aan met ‘Never forget’ en een – naar verluidt – stijlvolle act, Roemenië doet het met het zomers nummer ‘Zaleilah’.

Op het einde van de halve finale worden de tien finalisten via enveloppe bekendgemaakt. Zowel de halve finales als de grote finale worden vanaf 21u op Eén uitgezonden. (DB)

Volgorde van de eerste halve finale op dinsdag 22 mei
1.Montenegro
2.IJsland
3.Griekenland
4.Letland
5.Albanië
6.Roemenië
7.Zwitserland
8.België
9.Finland
10.Israël
11.San Marino
12.Cyprus
13.Denemarken
14.Rusland
15.Hongarije
16.Oostenrijk
17.Moldavië
18.Ierland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content