Insane Clown Posse klaagt FBI aan die fans als bendeleden beschouwt

De zelfverklaarde ” meest gehate band ter wereld” klaagt FBI aan die hun fanbase, de Juggalos, heeft gecategoriseerd als een criminele bende.

Dat liet het horrorcore hiphopduo Insane Clown Posse weten op de jaarlijkse fanbijeenkomst, Gathering of the Juggalos. Ongeveer 1500 van zulke Juggalos, te herkennen door hun griezelige clownmake-up, waren er aanwezig in afwachting van de op Twitter bekendgemaakte “grootste aankondiging van onze carrière”. Violent J en Shaggy 2 Dope lieten aan hun opgedaagde fans weten alles te zullen doen om hen van de bendelijst te schrappen.

Steeds meer georganiseerd

In november vorig jaar verscheen het National Gang Threat Assessment rapport van de FBI waarin alle criminele bendes opgetekend werden. Een paragraaf uit dat verslag werd gewijd aan de Juggalos, met de woorden “een los georganiseerde gemengde bende”.

Verder staat er in het verslag dat de meeste misdaden van de Juggalos sporadisch, ongeorganiseerd, individueel zijn en voornamelijk bestaan uit diefstallen, vandalisme en druggebruik. Maar, staat er, de leden organiseren zich steeds meer en raken betrokken bij overvallen en grootschalige drugsverkoop. Sociale netwerksites zouden bijdragen aan de expansie en communicatie van de bendeleden.

Terugvechten

“Een Juggalo is geen bendelid”, zei Violent J beslist in een interview met Vice. “Een Juggalo kan evengoed een familieman met een job in onroerend goed of zoiets zijn. Maar hij zal altijd oneerlijk behandeld worden tijdens ongeacht welk rechtsgeding wegens zijn associatie met de fanbase.”

Om hun woorden kracht bij te zetten hebben Insane Clown Posse en hun label Psychopatic Records een website opgestart (juggalosfightback.com) waarop ze getuigenissen van Juggalos verzamelen wiens rechten zijn geschonden door het beruchte lidmaatschap. “We willen onze appreciatie en steun betuigen voor onze fans en we zijn bereid hen bij te staan en voor hen te vechten in het hof, als dat nodig blijkt”, staat er op de website. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content