Ingebeelde jeugdvriend hoofdpersonage in nieuwe graphic novel over Kurt Cobain

© /

De Amerikaanse uitgeverij IDW Publishing brengt in oktober 2016 een fictionele graphic novel uit over het leven en de dood van Nirvana-zanger Kurt Cobain. Who killed Kurt Cobain? reconstrueert belangrijke momenten uit het leven van Cobain door de ogen van zijn denkbeeldige jeugdvriend Boddah.

Nirvana-zanger Kurt Cobain werd op 8 april 1994 levenloos aangetroffen in zijn huis in Seattle. Hij liet een afscheidsbrief na aan zijn ingebeelde jeugdvriend Boddah.

Who killed Kurt Cobain? gaat, in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, niet in op de complottheorieën rondom Cobains dood, maar werpt een blik op diens leven en de dood door de ogen van die jeugdvriend. Artiest Nicolas Otero baseert zich voor de beeldroman op de afscheidsbrief van de Nirvana-zanger en het in 2013 verschenen boek Le Roman de Boddah van Heloise Guay de Bellissen.

Focust dan weer wél op één van de complottheorieën over Cobains overlijden: de controversiële documentaire Soaked in Bleach, in 2015 al gelanceerd maar op 1 en 2 mei aanstaande te zien op het internationale documentairefestival Docville in Het Depot in Leuven. Daarin reconstrueert regisseur Benjamin Statler de laatste dagen van de Nirvana-zanger en gaat hij dieper in op de theorie dat Cobain vermoord werd. (EL)

Ingebeelde jeugdvriend hoofdpersonage in nieuwe graphic novel over Kurt Cobain

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content