In première: nieuwe single van MEK: op de grens tussen muziek en schilderkunst

MEK, het soloproject van Oost-Vlaming Koen Meirlaen, slaat voor zijn nieuwste project de handen in elkaar met kunstenares Delphine Lebrun. Het resultaat is een expo waarin muziek en beeldende kunst samenkomen.

‘Beeldend kunstenaar Delphine Lebrun inspireerde een reeks schilderijen op de single ‘The Waiting’. Het nummer vormde een soundtrack bij het schilderen, waarbij laag na laag, kleur na kleur samen een geheel vormen net zoals het nummer ontspint en laag na laag verder wordt opgebouwd’, legt Koen Meirlaen uit. ‘Accenten in het nummer worden weergegeven in het schilderij in de vorm van felle kleuren, reliëf, krassen.’

480

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
480https://www.youtube.com/user/MEKsoundsMEK – the waiting (feat. Delphine Lebrun Art)YouTube360270MEKhttps://www.youtube.com/1.0videohttps://i.ytimg.com/vi/mJoppNJ0HTA/hqdefault.jpg

De clip toont je de dynamiek van het schilderen: de schilder, de penselen en het doek gaan de dans aan met het nummer. Het is een ode aan de traagheid, aan tijd geven aan het binnensijpelen van ideeën’, vertelt Meirlaen.

Zaterdag daat in HUTatelier in Gentbrugge de expo door, waar de raakvlakken tussen muziek en schilderkunst getoond worden.

Twee jaar geleden bereikte MEK voor het eerst een groter publiek, toen de single ‘See the Silence’ opgenomen werd in de playlist van Radio 1. Voor dat nummer gebruikte en de bijhorende clip gebruikte hij opnames die hij maakte tijdens een reis naar Antarctica. Voor de vorige single ‘Breathe’ werkte hij samen met Wanthanee, een van de winnaars van De Nieuwe Lichting.

Zaterdag 24 maart gaat de Release Expo door in HUTatelier in Gentbrugge, waar de clip en de schilderijen aan het publiek zullen worden voorgesteld. Vanaf 18 mei staat het project een maand in het mudel in Deinze..

Delphine Lebrun Arthttps://www.facebook.com/delfinitelypainted/https://www.facebook.comFacebook1

Two men looking for sound 😁 #release #expo #thissaturday #thewaiting #thewaitingcanvas #art #artwork_in_studio #atelier #musicvideo #belgium @meksounds Looking forward 👀 !

Geplaatst door Delphine Lebrun Art op dinsdag 20 maart 2018
rich1.0https://www.facebook.com/delfinitelypainted/posts/159177981455658:0552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content