In Heaven: Nieuwe reeks sfeeroptredens in een kerk

© David Uzochukwu

Onder de naam In Heaven organiseert De Kreun een reeks intieme concerten in Sint-Denijs. En dit op een unieke locatie, een oude Romaanse kerk. Het Gentse Love Like Birds mag de spits afbijten.

Vijf keer per jaar zal De Kreun verhuizen naar een oude Romaanse kerk in Sint-Denijs, voor een unieke setting en goede akoestiek. Deze hemelse locatie moet de optredens nóg meer sfeer geven met sferige lampjes en kaarsen.

‘Het is de bedoeling om de look en feel van de kerk te behouden. Het altaar wordt gebruikt als podium en wordt verder nauwelijks belicht. Op het podium gaan we er wel voor zorgen dat de artiesten zichtbaar zijn. Maar ook dit is minimaal’, zegt Tom Vangheluwe, artistiek directeur van De Kreun.

De Sint-Dionysiuskerk kan ongeveer 350 personen ontvangen en beschikt over een goede geluidsakoestiek. ‘De concertreeks is een uniek concept in België en het is ook de bedoeling dat deze setting de artiesten aantrekt’, volgens Tom Vangheluwe.

Positieve reacties

In Heaven heeft eind 2014 al een proef gehouden met de Amerikaanse zangeres Julianna Barwick. Toen al was het publiek zeer enthousiast. ‘Ook de bewoners van Sint-Denijs zijn verheugd dat er een evenement plaatsvindt in de buurt’, zegt Tom Vangheluwe. De ticketverkoop verloopt vlotjes.

Het Belgische Love Like Birds mag op zaterdag 21 februari de aftrap geven. Love Like Birds is de groep rond Elke De Mey uit Gent. Hun sfeervolle, intimistische sound past perfect voor deze reeks.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Amatorski treedt op op 10 april. Maar er zullen niet alleen Belgische artiesten te zien zijn, ook de Engelse Tom McRae is op de unieke locatie te bewonderen. Afspraak op 16 mei. Deze artiest is er mede dankzij een samenwerking met Klaus Verscheure, een kunstenaar uit Sint-Denijs die in het verleden al samenwerkte met de zanger. In het najaar zullen nog twee concerten plaatsvinden in de oude Romaanse kerk. (AlBu)

Tickets zijn online beschikbaar of aan de deur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content