In beeld: Studio 54 in het Sportpaleis

© Wim Denolf

Meer dan 9000 discofans daagden zaterdagavond op voor de vijftiende editie van Studio 54 in het Antwerpse Sportpaleis. Naast zowat alle discohits van vroeger en nu stonden onder meer Jocelyn Brown, het Nederlandse LUV’ en de Earth, Wind & Fire Experience op de affiche.

Naar goede gewoonte werden de optredens rond halfvier ’s ochtends afgesloten met Les Lacs du Connemara, een hitsingle van de Franse zanger Michel Sardou uit 1981, waarbij zakdoeken, boa’s, kostuumjasjes en alle andere bruikbare attributen duchtig in het rond zwierden. De after-party die daarop volgde werd rond zes uur afgesloten.

Zowel de naam als het logo van het evenement zijn afgeleid van de beruchte New Yorkse nachtclub die eind jaren zeventig mee het succes van de discocultuur aanzwengelde en bekend stond om haar extravagante feesten en beroemde gasten. Onder meer Andy Warhol, Liza Minnelli, Bianca Jagger, Grace Jones, Jerry Hall, Elton John, Diana Ross, David Bowie en Salvador Dalí waren er kind aan huis, naast een eindeloze reeks Hollywoodacteurs en modeontwerpers.

De organisatoren van het gelijknamige dansfeest in het Sportpaleis kondigden inmiddels een nieuwe editie in 2017 aan.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content