Ieperfest trekt 10.000 hardcorefans

© Belga

Ruim 10.000 muziekliefhebbers brachten een bezoekje aan de 21ste editie van het Ieper Hardcore Festival, kortweg Ieperfest.

“We spreken van een heel geslaagde editie met mooi weer en veel volk”, aldus Vandevyvere na het driedaagse muziekfestival. Er waren ook geen noemenswaardige problemen. “Alles is vlot en gemoedelijk verlopen.

We zitten ook samen met echte liefhebbers en kenners die komen voor de muziek. We bieden meer dan hardcore alleen aan, maar de mensen staan open voor andere genres”, zegt Vandevyvere.

Volgens de programmator zorgden Yello Biafra, Catharsis en Cro-Mags voor muzikale hoogtepunten.

Meer dan alleen muziek

Ieperfest is ook veel meer dan muziek, benadrukken de organisatoren. Ze zetten heel hard in op ecologie met maatregelen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo kan er enkel veganistisch eten verkregen worden. “Maar de mensen smullen er wel van. Het is ook onze bijdrage om de mensen bewust te maken dat het anders kan”, aldus Vandevyvere.

Ook alle andere randactiveiten, zoals de tent met een tentoonstelling over extreemrechts – ‘De laarzen van de leeuw’ -, standjes van verschillende ngo’s en actiegroepen en de debatsessies kregen een flink pak mensen over de vloer.

“En we zitten al met een pak ideeën voor volgend jaar. Ook de 100ste verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog kan voor interessante dingen zorgen”, besluit Vandevyvere. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content