Iconische vest Kurt Cobain en andere muzikale memorabilia te koop

Cobain's lichtgroene cardigan in mohair © Nirvana

Interesse in een medisch voorschrift van Elvis Presley of een lok haar van Kurt Cobain? Of droom je al lang van een dag ronddartelen in het witte hemd van Freddie Mercury? Rep je dan naar veilinghuis Julien’s Auctions in California om al je dromen waar te maken, want daar worden op 7 november een handvol zeldzame persoonlijke voorwerpen verkocht die ooit in het bezit waren van beroemheden.

Herinner je je nog de lichtgroene pluizige cardigan die Kurt Cobain droeg in de aflevering van MTV Unplugged die draaide rond Nirvana in 1993? Het beroemde stuk stof dat hij droeg tijdens het zingen van About a Girl en Come As You Are is gemaakt van een amalgaan van acryl, lycra en mohair en is afkomstig van het Amerikaanse merk Manhattan. We hebben geen idee van de oorspronkelijke aankoopprijs van het vest, maar als jij op een goede dag op je gitaar wil tokkelen in Cobain’s garderobe, kan je de sweater nu op de kop tikken voor een startprijs(je) van maar liefst 20,000 dollar.

Iconen

Veilinghuis Julien’s Auctions in Los Angeles lanceerde de catalogus “Icons and Idols 2015: Rock n’ Roll” waarin niet alleen de pastelkleurige knoopjesvest van Cobain aangeboden wordt, maar ook een lok haar van de Nirvana-frontman. Die wordt aangeboden door de excentrieke poppenmaakster/cartooniste Dame Darcy, die de lok haar ooit cadeau kreeg van Courtney Love nadat Darcy een pop had gemaakt voor dochtertje Frances Bean Cobain.

Andere exclusieve rock ’n roll-memorabilia te koop aangeboden: de rode pyjama van Elvis Presley (3000 dollar), zijn valium pillendoosje (2500 dollar) en als je warm wordt van bekende haarlokken kan je op 7 november ook een stuk haar van John Lennon aanschaffen. Ook persoonlijke items van Michael Jackson, Jerry Lee Lewis, Madonna, Steven Tyler en Whitney Houston zullen binnen vier dagen onder de hamer gaan.

Eerder gingen al collector’s items van Marilyn Monroe over de toonbank bij Julien’s Auctions, waaronder ook obscure objecten zoals de nierstenen van William Shatner (bekend als de kapitein van de USS Enterprise in de Star Trek franchise). Bekijk hier alle mogelijkheden om je collectie aan te dikken. (EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content