I Love Techno@Flanders Expo

© Belga

Flanders Expo werd gisterenavond weer klaargestoomd voor het grootste indoor technofestival van het land. I Love Techno lokte zowel oudere technoliefhebbers als jonge Netsky-fans.

DA GIG: I Love Techno in Flanders Expo in Gent op 10 november

IN EEN ZIN: De line-up was een mooie combinatie van oude rotten en nieuwe helden.

HOOGTEPUNTEN: &Down van Boys Noize, La Rock van Vitalic, Chris Liebing en Netsky

DIEPTEPUNTEN: De chaos die ontstaat tijdens het laatste uur van het festival.

Flanders Expo werd gisterenavond weer klaargestoomd voor het grootste indoor technofestival van het land. I Love Techno lokte zowel oudere technoliefhebbers als jonge Netsky-fans.

De organisatie was duidelijk veel beter voorbereid op de grote massa. De voorbije jaren werden bepaalde zalen vaak overrompeld toen een dj die op dat moment populair was, begon te draaien. Gevolg: gedrum, geen plaats om te dansen en veel teleurgestelde fans. Om daarop beter in te spelen was de Orange Room dit jaar gevestigd in de grootste zaal van Flanders Expo. Het mocht echter niet altijd baten want voor DJ Fresh was het nog steeds aanschuiven.
Beginnen deden we dan ook in de zaal waar dubstep en drum & bass overheersten. Rond 21u30 was er al heel wat volk verzameld voor AKS. Toen die de begindeuntjes van Come Alive van Netsky inzetten, werd al snel duidelijk waarvoor het publiek in de Orange Room gekomen was.

Tegen 22u30 trokken we richting Yellow Room waar Boys Noize zijn ding mocht doen. Enkele jaren geleden was het stampen en drummen om binnen te geraken, maar nu kon je met gemak de zaal binnenlopen. Boys Noize zette een sterke set neer, weliswaar door soms beroep te doen op enkele oudere nummers zoals &Down. Toch, de sfeer zat er goed in.
Vervolgens was het tijd voor Chris Liebing in de Red Room die zorgde voor de harde technobeats. Ironisch genoeg was deze zaal het minst bezocht gedurende de hele avond, maar dat nam niet weg dat het een feestje werd.

Daarna was het terug naar de Yellow Room voor Vitalic die een iets flauwere set bracht, op uitzondering van een echt hoogtepunt met La Rock. Ondertussen was ook Netsky – toch wel de hype van het moment – begonnen aan zijn set. De massa volk en de reacties achteraf – ‘het was het was bangelijk goed’- spreken voor zich.

I Love Techno werd afgesloten door Dave Clark en Dr.Lektroluv, waarvan die laatste ondertussen al voor de zesde keer op de affiche staat. “Een festival zoals ILT afsluiten is iets heel apart. Enkel de diehards blijven over en dat creëert een heel
leuke sfeer.” De Belgische elektrogod was zelf van plan om andere dj’s te gaan bekijken, iets wat hij makkelijk incognito tussen het publiek kan doen. Het groene masker komt namelijk voor niemand af, ook niet voor ondergetekende.
I Love Techno blijft een festival waar alle genres gehoor krijgen en waar jonge hipsters, oudere technofans en opgefokte buitenlanders naast elkaar dansen.

Renske De Maesschalck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content