Horloge maakt Eric Clapton in één klap 2,9 miljoen euro rijker

Een ‘extreem zeldzame’ platina horloge uit 1987 van de Britse gitarist Eric Clapton is in het Zwitserse Genève geveild voor omgerekend 2,9 miljoen euro.

De Britse gitarist Eric Clapton heeft in Genève een platina horloge laten veilen. Niet zomaar eentje, want een anonieme koper uit Azië had er maar liefst 3,4 miljoen Zwitserse frank (2,9 miljoen euro) voor over. Het exclusief kleinood uit 1987 werd gemaakt door de gereputeerde horlogemaker Patek Philippe. Hoeveel Clapton er destijds zelf voor betaalde is niet bekendgemaakt.

Het horloge van Clapton is niet als duurste van de hand gedaan. Op de ‘Important Watches’ verkoop van veilinghuis Christie’s wisselde een ander platina horloge van Patek Philippe voor 3,78 miljoen frank van eigenaar. Het pronkstuk werd in 1952 speciaal gemaakt voor de Amerikaanse verzamelaar J.B. Champion. De veiling bracht in totaal 27,04 miljoen Zwitserse frank in het laatje.

In oktober deed Clapton ook het schilderij ‘Abstraktes Bild’ van de Duitse kunstenaar Gerard Richter van de hand. Het kunstwerk maakte hem toen 26,4 miljoen euro rijker. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content