Hooverphonic wint Ultratop Download Award 2012

© Geert Van de Velde

Hooverphonic heeft de zevende Ultratop Download Award gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan een Belgische artiest of groep die het voorbije jaar het meest gedownload werd.

Hooverphonic heeft de zevende Ultratop Download Award gewonnen.

De groep rond Alex Callier kreeg de prijs uit handen van federaal minister van Economie en Consumenten Johan Vande Lanotte. Deze award, een initiatief van Ultratop en de Belgian Entertainment Association (BEA), wordt uitgereikt aan een Belgische artiest of groep van wie het repertoire het voorbije jaar het meest gedownload werd.

Van Hooverphonic werden in 2012 ruim 8.000 albums en 100.000 songs gedownload. De groep gaat Netsky, dEUS, Selah Sue en Triggerfinger vooraf. “Het is een eer om deze prijs te ontvangen”, reageerde frontman en bassist Alex Callier. De vorige jaren wonnen Selah Sue (2011), Stromae (2010), Daan (2009), Milow (2008), Fixkes (2007) en Ozark Henry (2006) de Ultratop Download Award.

In de marge van de prijsuitreiking maakte de BEA ook de cijfers bekend van de verkoop van muziek op de Belgische markt in 2012. In ons land werden vorig jaar 18,5 miljoen albums, singels, muziek-dvd’s (dvd en blu-ray) en platen verkocht. De omzet bedroeg in totaal 126 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content