Hiphopartiest Nate Dogg is overleden

De Amerikaanse hiphop- en r&b-zanger Nate Dogg, Nathaniel Dawayne Hale, is niet meer. De man, die in het verleden nog samenwerkte met Dr. Dre en Snoop Dogg, stierf op 41-jarige leeftijd in Californië.

Nate Dogg maakte in zijn hele carrière drie studio-albums: ‘G-Funk Classics Vol. 1’ (1998), ‘Music and Me’ (2001) en ‘Nate Dogg’ (2003).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar de hiphopper kende in zijn carrière vooral hoogtepunten in samenwerking met andere artiesten. Zo raakte Nate bekend toen hij in 1992 mocht opdraven op het intussen klassieke rapalbum ‘The Chronic’ van Dr.Dre.

Daarna volgden ook nog samenwerkingen met – zijn neef – Snoop Dogg, Butch Cassidy, Master P en 50 cent. Ook werd Nate werd in totaal vier keer genomineerd voor een Grammy Award, maar hij zou uiteindelijk geen enkele prijs in de wacht slepen.

De Amerikaanse hiphopartiest overleefde in 2007 en 2008 al enkele hartaanvallen. Of een van die beroertes hem nu fataal is geworden is nog niet duidelijk. Een onderzoek wordt ingesteld.

Nate Dogg, Snoop Dogg en Kurupt in ‘The Next Episode’ van het millenniumalbum ‘2001’ van Dr. Dre:Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content