Hieroglyphic Being kleurt buiten de lijntjes

Hieroglyphic Being maakt het onvatbare opnieuw toegankelijk. Genres als industrial jazz, ritmische noise of kosmische house waar je al vlug je neus voor optrekt, kronkelen heerlijk door elkaar op zijn mixtape voor Londense platenwinkel Sounds Of The Universe.

Eindelijk botsen we nog eens op een producer die buiten de lijntjes kleurt en geen kant-en-klaar-verpakte uk die via de blogosfeer kortstondig het hippe volkje dirigeert. Jamal Moss zwerft al meer dan twintig jaar binnen de elektronische onderwereld van Chicago en die rijke ervaring sijpelt door in zijn aparte sound. Zijn mix lijkt net opgebouwd als een lasagne met noise, dub – en technolaagjes. En verdorie, het smaakt.

San Laurentino en Simoncino klinken als Toscaanse kwaliteitswijnen in de oren, maar deze mannen vormen samen met een stel andere beatbrouwers de spil van Hieroglyphic Beings set. Moss wentelt zich in hun warme synthgolven, schommelt tussen reggae en acid house en focust op de complexe details zonder dat deze de bovenhand nemen op de perfect gestroomlijnde rimtes. Trippen, dansen of gewoon luisteren, de great American negro laat het allemaal toe.

Op het afgelopen Kraakfestival voor experimentele muziek verdwaalde je nog urenlang in zijn wazige live performance waarbij hij vooral zelf genoot van zijn moeilijke prestaties en het overgrote deel van het publiek duidelijk in een ander universum zat. Hier levert Hieroglyphic Beings een topprestatie. Dit is veruit een van beste mixes van het jaar.

BELUISTER DE MIXTAPE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content